Web
Analytics

În prezent, poți alege cu ușurință o canapea online, din confortul casei tale. Trebuie doar să ții cont de criteriile cele mai importante cum ar fi dimensiunea, materialul tapițeriei și îngrijirea acesteia. Așadar, așează-te pe vechea canapea și bucură-te de ultimele momente petrecute pe ea.

1. Dimensiunea canapelei – cel mai important parametru atunci când o alegi

Înainte de a lua decizia finală, măsoară spațiul disponibil pentru canapea. Acoperă spațiul măsurat cu niște ziare pentru a avea o imagine de ansamblu mai bună despre cât spațiu va ocupa cu adevărat canapeaua.

Dacă te gândești să cumperi o canapea extensibilă, ia în considerare spațiul pe care îl ocupă canapeaua atunci când e extinsă (ca pat). Asigură-te cu toate sertarele și ușile dulapului se deschid în jurul canapelei extinse.

O canapea prea mare ocupă mult spațiu într-o încăpere mică, în timp ce o canapea mică se poate „pierde” într-o cameră mare.

canapea bonami

2. Materialul tapițeriei

Tapițeria nu trebuie văzută doar ca partea estetică a unei canapele. În general, cu cât finisajul este mai de calitate, cu atât canapeaua va rezista pentru mai mult timp. Cele mai populare sunt canapelele textile și cele din piele.

 

3. Funcțiile și caracteristicile canapelei

Canapelele extensibile

Canapeaua extensibilă este potrivită pentru musafirii care rămân peste noapte, dar poate înlocui și definitiv un pat. În acest caz, nu te grăbi să alegi orice, ci fii atent la următoarele funcții și caracteristici:

Canapeaua trebuie să se poată manevra ușor – să poată fi extinsă cu ușurință de o persoană. Există mai multe mecanisme de extindere a canapelei, însă cel mai indicat este cel în care șezutul și spătarul sunt rabatabile. Acest mecanism constă în extragerea suportului saltelei cu ajutorul unei bare metalice sau a unui mâner textil. Structura este foarte importantă. Odată extinsă, canapeaua trebuie să fie stabilă și să nu se balanseze.

canapea extensibila bonami

Canapelele cu spațiu de depozitare
Aceste canapele sunt potrivite pentru apartamentele mici, unde nu există prea mult spațiu de depozitare. Unele canapele au cotiere care pot depozita lucruri mici precum telecomanda de la TV, altele au diferite dulapuri și sertare încorporate.

 

Canapelele cu recliner

Canapelele cu recliner (o acționare simplă, mecanică sau electrică) sunt considerate cele mai confortabile canapele, fie că este vorba de repoziționarea spătarului, tetierelor sau a cotierelor.

4. Design și culori

Aici totul depinde de preferințele tale și de stilul întregii camere. O culoare puternică sau un model bine evidențiat poate deveni un punct de atracție al încăperii, însă o combinație de mai multe culori poate crea haos.

Atunci când alegi culoarea, ia în considerare toți membrii familiei, inclusiv copiii mici și animalele de companie. La o canapea de culoare mai închisă este mai ușor să ascunzi petele. Pe de altă parte, culorile deschise ajută la crearea unei iluzii optice de luminozitate și încăpere mai mare.

canapea bonami

Scandinav

Culorile predominante sunt cele pământii și, de obicei, canapelele au picioare lungi și rotunde. Sunt potrivite pentru locuințele moderne sau în stil natural, orientate spre stilul Hygge.

 

Modern
Funcție practică, linii simple, margini ascuțite, materiale moderne și un minim de decorațiuni – o astfel de canapea este ideală pentru un interior modern, însă grație designului său minimalist, se potrivește perfect în mai multe stiluri de interior.

 

Glamour

Canapele elegante din catifea, matlasate, cu picioare și nasturi argintii sau aurii.

canapea bonami

Rustic

Forme tradiționale, matlasate, aspect strălucitor, de multe ori asociat cu pielea – canapelele Chesterfield sunt potrivite pentru un astfel de stil rustic. Acest tip de canapea în stil victorian atrage atenția prin grandoarea și forma sa robustă. Cotierele sunt poziționate la același nivel cu spătarul, iar tapițeria sa din piele este decorată în mod specific cu butoni.

Clasic

Grație aspectului atemporal, se potrivește în aproape orice stil de interior.

capanea coltar bonami

Romantic

Poți recunoaște o astfel de canapea după modelele florale, culorile pastelate și formele sale rotunde. Te va face să te simți ca și cum ai fi într-un castel din povești. Este perfectă pentru stilul Provence.

Retro

Dacă te decizi să-ți decorezi locuința în stilul mid-century, o astfel de canapea nu trebuie să-ți lipsească. O poți recunoaște prin curbura tipică a picioarelor, șezutul oval în culori retro (precum verde-galben), cotierele tapițate și pătrate din lemn.

Industrial
Piele și metal, o paletă de culori naturale, închise, un aspect aparent nefinisat și brut și care se combină perfect cu accesoriile din beton.

 5. Îngrijirea și întreținerea canapelei

Deși nu există o regulă generală pentru îngrijirea unei canapele, este, totuși, adevărat că o îngrijire atentă poate extinde durata „de viață” a unei canapele.

Huse detașabile

Când canapeaua are o husă / tapițerie detașabilă, curățarea se face mai ușor – trebuie doar să „desfaci” și să speli aceste părți sau să le duci la o curățătorie specială. Te sfătuim să urmezi întotdeauna instrucțiunile producătorului atunci când trebuie să o cureți.

Pregătirea pentru curățare

Fiecare tapițerie necesită moduri și produse diferite de curățare. De exemplu, pielea trebuie îngrijită altfel față de textile. De aceea, informează-te care este cea mai adecvată metodă de curățare pentru canapeaua ta.

Curățare manuală sau profesională?

În general, curățarea manuală nu este la fel de eficientă precum curățarea profesională și poți face chiar mai mult rău decât bine dacă nu o realizezi corect. Așadar, este bine să investești din când în când într-o mașină de curățat, pentru a te asigura că nicio pată sau urmă de detergent nu va rămâne pe canapea. Poți închiria, împrumuta sau chiar cumpăra un echipament profesional de curățare.

Sursă foto: www.bonami.ro

Write A Comment