Introduceti termenul dorit si apasati Enter pentru a cauta!

522 Tokyo Chaise Longue (Charlotte Perriand, 1940)

522 Tokyo Chaise Longue (Charlotte Perriand, 1940)

La 100+ ani de când designul de interior făcea cunoștință cu Bauhaus, am rugat câțiva oameni creativi să aleagă un produs modernist și să povestească despre el. Adina Avramescu este designerul de interior care vrea să aducă soarele în casele oamenilor și face asta la Sundazed Interiors, micul birou de design și styling pe care îl are din 2020.

Iată ce a aflat Adina despre Tokyo Chaiese Longue, semnat de Perriand: 


 

Proiectat (dar nu realizat) în 1940, de Charlotte Perriand în timpul petrecut la Tokyo, Tokyo Chaise Longue folosește bambusul pentru a revizui celebrul șezlong LC4. Forma sa organică, ușor curbată și primitoare a fost reeditată, iar renumitul produs de design este acum disponibil atât din lemn de tec, precum și din lemn de bambus.

Text: Adina Avramescu

Foto:  Cassina

 

Pentru mine, Tokyo Chaise Longue este un obiect timeless de o complexitate și rafinament absolut uluitoare, în același timp este un scaun versatil ce nu impune neapărat un anumit stil, mulându-se în diverse scenarii, fie că este vorba despre interior sau exterior.

În contextul noului trend japandi, Tokyo Chaise Longue poate fi considerat chiar “the it item” care nu numai conturează atmosfera stilului fusion japonez-scandinav, dar este și o odă a primului designer de sex feminin care a schimbat lumea designului de interior.

 

 

Charlotte Perriand a fost o femeie liberă, un pionier al modernismului, un simbol pentru designul secolului 20, o personalitate care a contribuit la definirea noului concept de “art de vivre”. Viața și munca ei au fost guvernate de ideea că un design mai bun ar trebui să fie o parte intrinsecă a experienței umane și ar putea fi folosit pentru a crea o societate mai bună.

Acestea sunt ideile pe care îi le împărtășesc și pe care le urmez în majoritate aspectelor din viață mea și mi-ar plăcea să le văd din ce în ce mai mult în jurul nostru!

 

 

 

 

 

 

Nu aveți un cont? Nu vă faceți griji!
Puteți crea unul în pasul următor.

Continua

Se pare că a apărut o eroare.
Încercați din nou mai târziu!

Pasul anterior