Introduceti termenul dorit si apasati Enter pentru a cauta!

Până la lună și înapoi

Până la lună și înapoi

Raluca Pavel este arhitect și este una dintre cele mai determinate, mai conștiincioase și mai talentate dintre tinerele pe care le-am cunoscut. Acum cinci ani, a câștigat o competiție internă pe care o organizam în cadrul cursurilor pe care le susțin la DallesGO și de atunci ne-am intersectat în nenumărate rânduri, i-am urmărit traseul profesional și sunt cum nu se poate mai sigură că imaginația ei nu are limite și că va reuși în absolut tot ceea ce își propune să facă.

Text de Ileana Răducanu

Foto Diana Oros

 

De curând, am descoperit un proiect care ne-a plăcut mult (echipei OhDA, mă refer), și ne-am gândit să îl împărtășim cu voi.

Cum se numește proiectul?

Amenajarea este pentru clinica Premium Dent, iar noi am intitulat proiectul “Moon”, adăugând  referințe discrete la povestea lui Antoine de Saint-Exupéry.

 

 

 

Cine a lucrat la proiect?

Proiectul a fost realizat în cadrul echipei Four Design Studio, de către mine și colega mea Laura Nicolae.

 

   

Arh. Raluca Pavel, fondator Four Design Studio  și  Arh. Laura Niculae

 

Care a fost brieful?

A fost o plăcere să lucrăm cu Simona și Dan, beneficiarii acestui spațiu. Sunt o familie frumoasă de medici, foarte coerenți în ceea ce își doreau să realizeze și cel mai important, dorințele lor erau comune. Și-au dorit un spațiu high tech nu doar prin aparatură medicală, ci și prin designul interior, pentru a inspira profesionalism, dar în același timp să fie și luminos și primitor pentru pacienți.

 

 

Cât a durat implementarea?

 Un an și jumătate, fiindcă am preluat spațiul când încă era în faza de construcție și ne-am implicat de la compartimentarea interioară a cabinetelor până la ultimele detalii de signalistică.

 

 

Care a fost partea cea mai grea a proiectului?

Realizarea elementelor din sticlă: uși, balustradă, blaturi, etc. Și ne-am dorit să utilizăm multă sticlă, fiind un finisaj care se integra minunat în conceptul nostru.

Am găsit foarte greu furnizori serioși și au apărut foarte multe probleme pe parcurs.

 

 

Care e spațiul sau soluția din amenajare care vă place cel mai mult?

Suntem încântați cum dintr-un colț retras, foarte mic ca înălțime și traversat de o grindă am reușit să amenajăm un spațiu de așteptare pentru copii, inspirat din povestea “Micului prinț”. Am ales această poveste fiindcă și ea are legătură cu planetele și spațiul cosmic.

 

 

Cu cine ați customizat mobilierul?

Mobilierul a fost realizat de Mobira Grup. Alți furnizori de care am fost mulțumiți sunt Atelier Drag – pentru piesele din metal, inclusiv corpurile de iluminat, Vlădilă – pentru tapet. S-au ocupat de la partea grafică, până la print și apoi montaj.

 

 

 

 

Tips-uri de designer pentru amenajrea unui cabinet stomatologic?

Cabinetele stomatologice sunt în general spații în care pacienții intră cu o teamă mai mare decât în oricare alt cabinet medical și de aceea sala de așteptare trebuie să fie primitoare, să îi facă să se simtă confortabil și să le dea încredere. Punem mare accent pe modul în care pacienții interacționează cu spațiul, cu materialele care au fost incluse în amenajare, cu lumina, cu diversele materiale de display.

 

 

În ultimul timp am primit mai multe solicitări pentru amenajarea a diferite cabinete stomatologice și pentru fiecare dintre acestea am creat o poveste diferită, care să îi reprezinte pe beneficiari și valorile lor și care să fie transmisă pacienților de la serviciile oferite în clinică până la cele mai mici elemente de design.

Nu declarăm încheiată amenajarea până nu ne asigurăm chiar că modul în care le este servită cafeaua este cel mai potrivit! 

 

 

Ce restricții sau rigori trebuiesc respectate pentru un spațiu public unde se desfășoară o activitate sanitară?

Pentru suprafețele de lucru, pardoseală, pereții și tavane trebuie utilizate finisaje cu pori închiși, fără asperități care să rețînă praful, rezistente la curățare și dezinfectare;

Fiecare cabinet trebuie să fie dotat, cu un spălător și o colectare selectivă riguroasă a deșeurilor;

Respectarea normelor de gestionare și evacuare a deșeurilor medicale;

Asigurarea fluxului corect într-o încăpere dotată corespunzător pentru sterilizarea instrumentarului;

În ultimul an, resticțiile sunt chiar mai mai drastice, iar spațiile au nevoie de: aparate pentru purificarea aerului, curățarea, dezinfectarea și sterilizarea suprafețelor cu care întră în contact personalul și pacienții;

De aceea, pentru ca toate aceste aparaturi să arate bine în context, să nu se vadă sute de cabluri și să își îndeplinească funcția cât mai corect, e indicat să apelezi la un designer!

 

 

Unde vă găsim?

Avem un website, suntem și pe  Facebook  sau puteți vedea imagini din proiectele noastre pe  Instagram

 

 

Nu aveți un cont? Nu vă faceți griji!
Puteți crea unul în pasul următor.

Continua

Se pare că a apărut o eroare.
Încercați din nou mai târziu!

Pasul anterior