Introduceti termenul dorit si apasati Enter pentru a cauta!

Bucuria se află în detalii

Bucuria se află în detalii

Umut Yamac (37 ani) este un arhitect turc care trăiește la Londra. Din 2011 lucrează pentru propria firmă de arhitectură și uneori colaborează cu producători de mobilier care au viziunea să înceapă o colaborare cu cineva care are în designul de obiect o abordare inedită.

de Ileana Răducanu

foto: Moooi

 

„Bucuria se află în detalii”, spune Umut, parafrazând-ul pe celebrul arhitect german Mies van der Rohe, care a popularizat expresia „Dumnezeu este în detalii”.

Secretul oricărui obiect de design este să îndeplinească două reguli principale: să fie util și să fie frumos. Dacă reușește să le îmbine pe amândouă, are potențialul  să intre în casele oamenilor. Iar acest corp de iluminat suspendat, numit Perch Light Branch, creat în 2016 de Umut Yamac și produs de Moooi, are potențial de vânzare foarte mare. Îmi amintesc că nici nu mă întorsesem bine de la Milano, unde fusesem la Târgul Internațional de Mobilă și în showroomul Artelier era deja instalată lampa, iar cursanții de la DallesGO cu care eram acolo, roiau în jurul ei și îi făceau multe poze. Nu e ieftină, nu mă întrebați cât costă, dar e un obiect pe care, dacă ești iubitor de design, îți propui să ți-l permiți  la un moment dat :).

PS Sunt, evident, multe reproduceri, care în realitate nu arată prea bine, însă e bine de știut că și pentru cele originale, e o problema cu sursa de lumina - dacă se strică e foarte greu (și scump) de înlocuit!
 

O pasăre pe o creangă
 

Sau mai multe. Stilizate, dar cu o formă prietenoasă, au acel “nu știu exact ce” care le face să fie memorabile. 
 
 
 

Foto © moooi

Nu aveți un cont? Nu vă faceți griji!
Puteți crea unul în pasul următor.

Continua

Se pare că a apărut o eroare.
Încercați din nou mai târziu!

Pasul anterior