Introduceti termenul dorit si apasati Enter pentru a cauta!

Redescoperă frumusețea vieții boierești de odinioară la Conacul lui Maldăr

Redescoperă frumusețea vieții boierești de odinioară la Conacul lui Maldăr

Conacul lui Maldăr este locul în care timpul încă are răbdare, care încă păstrează tradiția și autenticul românesc, este emoția la care m-aș întoarce în fiecare moment în care aș vrea să evadez din monoton sau din orice stare și să am certitudinea că regăsesc liniștea de care aș avea nevoie.

Text și foto de Bogdan Diaconu

Conacul, situat lângă orașul Horezu, jud. Vâlcea, îți deschide larg porțile unui paradis aflat la trei ore de mers de București. Începi să simți cum universul te poate aduce într-un paradis imediat cum drumul pietruit te poartă printre copacii imenși către o cula (așezare fortificată) autentică adusă din nou la viață de către proprietari. Curtea acestui conac îmbină perfect simplitatea și eleganța unui impecabil gazon cu povestea din spatele sutelor de ani ai copacilor ce triumfă într-un univers paralel extrem, extrem de accesibil și de… perfect.

 

 

 

Totul ține de mood-ul în care te afli, iar acest domeniu poate să te ducă într-un timp foarte scurt acolo unde vrea el. Camerele sunt încăperi feerice realizate cu mobilier tradițional brâncovenesc, toate cele 18 camere fiind interpretate diferit și purtând nume ca “Lie Ciocârlie”, “Camera Contesei”, “Fata de la Cozia” etc. Nu lipsesc lăzile de zestre, mileurile, albul imaculat al pereților, grinzile de lemn, covoarele și tapițeriile tradiționale fără ca oaspeții să ducă lipsa vreunui serviciu de ospitalitate actual.

 

 

O masă la acest conac, fie că este pe terasă, primăvara, în natura crudă, fie că este la interior, în fața șemineului într-o iarnă ninsoroasă, devine o emoție cu o încărcătura specială.

 

 

 

Micul dejun este fenomenal, are un meniu special în fiecare zi și poate fi servit în aer liber, pe cerdac.

 

 

Muzica romanescă de odinioară, însoțită de un strop de vin din podgoriile din zonă, împreună cu unul dintre deserturile casei fac orice moment al zilei o reîntoarcere la tradiție și la o Românie pură.

 

 

Mâncarea bună, aerul curat, atmosfera relaxantă fac ca zilele sa se scurgă pe nesimțite. Dacă, totuși, există timp și pentru vizitarea împrejurimilor, in comuna Măldărești, acolo unde este acest conac, pot fi vizitate culele Greceanu (locul unde s-a filmat Aferim)  și Duca, precum și Casa Memorială I.G. Duca, dar și celebrele ateliere de olărit și ceramică din Horezu.

 

 

 

 

Pe scurt, un loc minunat cu o încărcătură emoțională specială. în care îți poți petrece câteva zile împreună cu cei dragi, recomandabil în doi, pe care, sincer, aștept cu nerăbdare să-l vizitez din nou.

NOTA: 5/5 TOTUL LA SUPERLATIV

 

 

Nu aveți un cont? Nu vă faceți griji!
Puteți crea unul în pasul următor.

Continua

Se pare că a apărut o eroare.
Încercați din nou mai târziu!

Pasul anterior