Introduceti termenul dorit si apasati Enter pentru a cauta!

CONCURS EFdeN dedicat celor care știu cum va arăta orașul viitorului

CONCURS EFdeN dedicat celor care știu cum va arăta orașul viitorului

Cum o să arate orașul vostru peste cinci ani? Dar peste zece? Sau treizeci de ani? Doritorii care vor să contribuie cu idei despre cum vă arăta orașul viitorului pot participa la un concurs care deschide un subiect încă nedeschis în România: cum vor arăta orașele viitorului aflate pe meleagurile noastre? Echipele, formate din 2-5 membri, trebuie să își aleagă un punct de interes și să se înscrie până pe 22 iunie, urmând să beneficieze de sprijin și mentorat atât din partea echipei EFdeN, cât și de la specialiști din mediul academic, privat și public. Fiecare punct de interes va avea un buget de implementare de maximum 10.000 Euro, iar echipele ale căror proiecte vor fi alese pentru implementare vor câștiga și un premiu în valoare de 500 Euro. Detalii despre concurs pe   https://efden.org/co-creeaza/.

 

Recomandare de Ileana Răducanu

Imagini: EFdeN Sustainable City

 

EFdeN realizează primul prototip de oraș sustenabil al viitorului în România

 

Pe 4 iunie 2021 a fost lansat primul prototip de oraș sustenabil din România, EFdeN Sustainable City, în campusul de 4.000 mp al Facultății de Inginerie a Instalațiilor, din bd. Pache Protopopescu nr. 66, din București. Proiectul este realizat cu sprijinul ENGIE Romania, partener și susținător de durată al echipei EFdeN, sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

 

 

Aflăm de la conferința de presă organizată de EfdeN că cele 320 de municipii și orașe din România, în care trăiesc peste 50% dintre români, au potențialul de a deveni orașe sustenabile. La nivel global, în următorii 30 de ani, populația urbană va crește cu peste 2,5 miliarde de locuitori, tendință care se prefigurează deja și la noi.

 

 

EFdeN prezintă un proiect pilot care are scopul de a inspira orașele din România în elaborarea de proiecte și inițiative pentru a face viața oamenilor mai bună și de a încuraja un comportament mai responsabil față de mediu. În următorul an, peste 40 de puncte de interes vor fi proiectate și executate în cele opt zone tematice ale EFdeN Sustainable City:

Case Sustenabile: include cele două case solare, premiate național și internațional, care au reprezentat România la edițiile din 2014 și 2018 ale prestigioasei competiții mondiale Solar Decathlon; 

 

 

 

Energie: un spațiu interactiv ce promovează atât consumul eficient de energie, cât și producția de energie curată, plecând de la panouri solare, fotovoltaice și până la pompe geotermale și stocare gravitațională.

 

Educație: un spațiu de studiu și de experimente și ateliere de știință, tehnologie, inginerie și matematică;

 

 

Mobilitate: include o stație multifuncțională pentru biciclete și trotinete electrice, stații de încărcat mașini electrice, o stație smart-bus.

 

 

Agricultură Urbană: include o producție locală de legume în seră interioară și seră hidroponică exterioară;

 

 

Sănătate: zone de șah, basket, tenis, badminton, dar și de yoga;

 

Resurse: spații informative și interactive de reducere, reutilizare și reciclare.

 

Artă: un spațiu expozițional, instalații senzoriale, sustainable fashion și o scenă pentru piese de teatru.

 

 

Vizitați pe   www.efden.org/oras  cele peste zece puncte de interes deja existente, realizate de echipa EFdeN: Casele EFdeN 4C și Signature, Copaci Fotovoltaici, Stații Încărcat Mașini Electrice, Stație Biciclete și Trotinete, Eoliene Urbane, Zone Studiu, Sistem Hidroponic Agricultură Urbană și Zone în care se poate juca  șah, basket sau tenis de masă.

 

 

OAR București este alături de EFdeN în încercarea de a promova un oraș sustenabil și incluziv, cu o locuire nu numai eficientă energetic, ci și de o foarte bună calitate arhitecturală și urbanistică. Apreciem în mod deosebit eforturile colegilor implicați în acest proiect, cu atât mai mult cu cât ele sunt perfect convergente cu activitățile noastre de pregătire profesională continuă.’’ a declarat Cătălin Berescu, Vicepreședinte Ordintul Arhitecților din România București.

 

Voi cum vedeți orașul viitorului?

 

Evenimentul a fost desfășurat sub înalt patronajul CNR - UNESCO.

 

 

Nu aveți un cont? Nu vă faceți griji!
Puteți crea unul în pasul următor.

Continua

Se pare că a apărut o eroare.
Încercați din nou mai târziu!

Pasul anterior