Introduceti termenul dorit si apasati Enter pentru a cauta!

Fotoliul LC2 – Petit Modele Armchair (Le Corbusier, Charlotte Perriand, Pierre Jeanneret, 1928)

Fotoliul LC2 – Petit Modele Armchair (Le Corbusier, Charlotte Perriand, Pierre Jeanneret, 1928)

Cine sunt? :)
Sunt Cristina Suliman – designer de interior Brașov.

Unde mă găsiți?
În prezent colaborez cu Florentin Frățilă – designer de interior și ne puteți găsi și într-un studio online 
 sau pe  Facebook


De ce am ales design de interior?
Îmi plac foarte mult provocările, ideile de amenajare mă năpădesc ori de câte ori văd un spațiu cu potențial. Mă încântă să văd cum amenajarea prinde viață sub ochii mei. Pasiunea și entuziasmul cu care abordez fiecare amenajare îmi umple sufletul. Motto-ul meu după care mă ghidez în fiecare amenajare: «Acolo unde există pasiune și dăruire, este imposibil să nu existe și succes.»

 

 

Am ales să vorbesc despre Fotoliul LC2 – Petit Modele Armchair – care este, fără îndoială, unul dintre cele mai renumite și de succes piese icon ale colecției de mobilier Le Corbusier. Cu pernele sale strălucitoare și primitoare, fotoliul te atrage să te așezi și să te relaxezi. LC2 a fost conceput ca o abordare proaspătă, modernă a fotoliilor confortabile ce pot fi găsite în cluburile de elită pentru domni.

Text: Cristina Suliman
Foto: Cassina

 

Istoria
LC2 a fost proiectat în 1928 și adus în centrul atenției un an mai târziu, la Salon d’Automne din Paris. Provine din colecția de mobilier, care a fost un produs al colaborării dintre Le Corbusier, Charlotte Perriand și vărul lui Le Corbusier, Pierre Jeanneret. În 1928, Le Corbusier, care până atunci fusese cunoscut ca arhitect modernist, și-a început implicarea în proiectarea de mobilier. În timp ce lucra la linie de mobilier, Le Corbusier și-a aplicat cu succes filozofia arhitecturală de a plasa nevoile oamenilor în centrul proiectelor sale. Ca urmare, fotoliul LC2 Petit Modele este perfect adaptat ideilor de odihnă și relaxare.

 

Design
“Cushions Basket”, așa cum creatorii săi se refereau la noul lor fotoliu, a fost rezultatul reluării provocării de a reproiecta conceptul de fotoliu englez din secolul al XIX- lea. Scopul designerilor a fost de a realiza un fotoliu foarte primitor și extrem de confortabil, care să rămană fidel principiilor minimaliste ale stilului internațional inițiat de Le Corbusier. LC2 este lipsit de orice trăsături ornamentale sau forme burgheze în favoarea simplității și funcționalității elegante. Designul este rafinat până la elementele esențiale, făcând forma fotoliului foarte minimalistă și pură.

LC2 oferă un nivel remarcabil de confort și relaxare. Cu toate acestea, nu numai că satisface nevoile fiziologice ale fiecăruia, ci și apelează la gusturile cele mai sublime ale oricărui estet. Aspectul general al fotoliului este extraordinar de atrăgător și elegant. Este foarte proporțional și bine echilibrat, iar utilizarea cadrului extern îl face să arate atât aerisit, cât și ușor. Chiar și astăzi, la aproape noua decenii de la prezentare, când modernismul nu mai este un concept extravagant, LC2 nu a îmbătrânit și nici nu a devenit banal. Arată proaspăt și contemporan și probabil că întotdeauna își va găsi un loc important în amenajările de interior ale designerilor din întreaga lume.

Lucruri interesante
Fotoliul LC3, geamănul fotoliului LC2, deși pare aproape identic, nu este la fel de compact ca LC2.
LC2, în ciuda vârstei semnificative, este încă în producție. Este disponibil comercial sub numele de marcă Cassina, care deține o licență mondială exclusivă de la Fundația Le Corbusier. Fiecare fotoliu, ca produs al colecției Masters Cassina, este semnat și are un număr de serie unic gravat pe cadru.

 

Deși cea mai polulară variantă a lui LC2 are cadrul acoperit cu crom, fololiul este disponibil și cu un cadrul vopsit în culori alese din paleta de culori pe care Le Corbusier le-a dezvoltat între anii 1930 și 1950.

Dacă îl căutați online o să vedeți și că marile celebrități ale planetei îl au acasă, pentru că e considerat unul dintre cele mai confortabile fotolii ale tuturor timpurilor! Abia aștept să îl pun într-o amenajare! 

 

Nu aveți un cont? Nu vă faceți griji!
Puteți crea unul în pasul următor.

Continua

Se pare că a apărut o eroare.
Încercați din nou mai târziu!

Pasul anterior