Introduceti termenul dorit si apasati Enter pentru a cauta!

Cum gândeau artiștii?

Cum gândeau artiștii?

 

Autorul Will Gompertz este editorul de artă al BBC și mi-a atras atenția pentru că citisem O istorie a artei moderne, o carte bestseller, pe care de asemenea o recomand, mai ales tinerilor care se pregătesc să intre în lumea artei.  

Recomandare de Ileana Răducanu

                                       

 

În Gândește ca un artist, Gompertz, amuzant pe alocuri, este de părere că toți oamenii de succes, indiferent de domeniul în care activează, au în comun o calitate principală - sunt creativi! Și pornește astfel un fel de analiză, plecând de la viețile lui Vermeer sau Michelangelo  și ajungând, câteva sute de ani mai târziu, la Andy Warhol.  Sfaturile sale sunt încurajatoare și pertinente și te ajută să începi să îți declanșezi imaginația.

 

Aproape că ratam această carte, dacă m-aș fi luat doar după copertă și dacă nu aș fi avut o experiență frumoasă anterior, pe care mi-o oferise același autor. Poate cei de la Polirom își fac un obiectiv din a apela la graficieni mai talentați, pentru realizarea coperților - mai ales pentru volumele care au legătură cu arta! 

De curiozitate am căutat și varianta în engleză, pare o carte mai bună, nu-i așa? 

 

                                           

 

Varianta în limba română am găsit-o la  Cărturești, editată, cum spuneam de Polirom. Dar online o poti găsi și pe elefant.ro sau diverta.ro

 


 

Nu aveți un cont? Nu vă faceți griji!
Puteți crea unul în pasul următor.

Continua

Se pare că a apărut o eroare.
Încercați din nou mai târziu!

Pasul anterior