Introduceti termenul dorit si apasati Enter pentru a cauta!

INTERVIU Dragos Motica - Provocarea ASKIA FURNITURE pentru designerii de obiect

INTERVIU Dragos Motica - Provocarea ASKIA FURNITURE pentru designerii de obiect

Sunt câteva platforme de susținere a designerilor de obiect în România și, în spatele acestor proiecte, se află oameni talentați, minunați, de care nouă ne este foarte drag să povestim. Designerul multipremiat și în permanentă căutare de talente, Dragoș Motica, este unul dintre acești promotori, care tocmai a lansat, dintr-o nouă formulă de brand de mobilier pentru birouri, ASKIA FURNITURE, un nou concurs dedicat tinerilor designeri.

 

Concursul a primit denumirea de  ASKIA Young Designers Award, pe scurt AYDA (dacă sunteți în branșă, da, este fostul UYDA, care venea de la denumirea brandului Ubikubi). Demersul are ca partener tot o bancă, observăm noi, orientată spre design, de aceea, fără să fie vreun interes pecuniar, o amintim aici cu apreciere, pentru că își dedică resursele unei astfel de investiții. Este vorba despre UniCredit Bank, iar concursul din acest an reia apelul creativ către tinerii designeri, arhitecți sau pasionați de design care își doresc să se implice activ în conturarea unei identități autentice a designului local.

 

Ce este nou în 2022

După trei ediții care au pus în lumină idei ingenioase de corpuri de mobilier, lămpi sau accesorii pentru casă și bucătărie, concursul se extinde către o dimensiune nouă: obiecte de mobilier și accesorii fonoabsorbante destinate spațiilor office moderne.

 

Brief-ul ediției 2022 cuprinde patru teme la alegere, iar propunerile pot fi dezvoltate de participanți ținând cont de tehnologii de producție specifice.

 

„Cred că este foarte important ca ideile creative să fie bine aliniate cu tehnologiile de producție existente. Dincolo de relevanța unui obiect, de estetica sau utilitatea lui, ceea ce asigură succesul pe termen lung unui obiect, mult timp după ce acesta a câștigat un premiu într-un concurs, este posibilitatea de a-l produce, de a-l replica și adapta în proiecte actuale de design interior. Ne bucurăm că în acest an, fiind parte a ARCADE Group, putem pune la dispoziția câștigătorilor tehnologii și utilaje de înaltă performanță folosite pentru producția colecțiilor ASKIA Furniture, spune Dragoș Motica, Director Creativ ASKIA Furniture și membru al juriului AYDA

 

Condiții de participare sunt: 

Competiția este gratuită și deschisă tuturor cetățenilor români sau din Republica Moldova, cu vârsta până în 35 de ani. Înscrierile sunt deschise pe https://ayda.askiafurniture.ro/, până la data de  20 martie 2022, ora  23:59.

E un demers care merită răspândit, așa că, dacă știți pe cineva care știe pe cineva, care e designer de obiect, iată o șansă  pe care trebuie să o ia în seamă. Iar participanților multă baftă!

https://ayda.askiafurniture.ro/

 

___________________________________________________________________________________________________________

 

DESPRE AȘKIA

AȘKIA duce mai departe, într-o nouă abordare, moștenirea și angajamentul de a crea design de calitate asumat anterior de Ubikubi, cunoscut la scară largă ca fiind unul dintre cele mai bune branduri de design românesc. În 2020, după cinci ani de creștere semnificativă, cu o importantă prezență internațională, după dezvoltarea a 86 de produse proprii care au fost vândute peste tot pe glob, fostul nostru brand, Ubikubi, și-a unit forțele cu ARCADE – o companie românească de top ce oferă servicii complete de amenajare pentru spații de birouri și soluții acustice de înaltă clasă.

 

Nu aveți un cont? Nu vă faceți griji!
Puteți crea unul în pasul următor.

Continua

Se pare că a apărut o eroare.
Încercați din nou mai târziu!

Pasul anterior