Introduceti termenul dorit si apasati Enter pentru a cauta!

INTERVIU RALUCA ANTONESCU - project manager FOSTA FABRICA GRIVITA

INTERVIU RALUCA ANTONESCU - project manager FOSTA FABRICA GRIVITA

Povestea din spatele Fosta Fabrica Grivița ne leagă de Raluca Antonescu. Oricine a activat în domeniul designului și al arhitecturii a auzit sau a fost susținut la un moment dat de Raluca Antonescu. Datorită pasiunii sale pentru arhitectură, dar și datorită influenței familiei sale, prin unchiul său, inginerul Marian Horchidan, (care, din păcate, s-a stins anul acesta), Raluca a devenit printre primii susținători ai unor noi concepte de comunicare către public și dinspre public spre specialiști. 

 

▶️ INTERVIU VIDEO AICI

 

Sunt nenumărate proiectele pe care le-a inițiat sau pe care le-a încurajat, sunt nenumărați specialiștii pe care i-a promovat pro bono și sunt foarte multe acțiuni de design și arhitectură pe care le-a demarat, rămânând de cele mai multe ori în umbră și știind să pună lumina reflectoarelor pe cine avea nevoie în acel moment să fie susținut. Raluca este o persoană care a înțeles încă de când era foarte tânără că este important ceea ce lăsăm în urmă și că schimbarea începe cu tine. 

 

 

 

 

Architecture & renders by Tecon Architects

 

 

Am convins-o cu greu să se așeze la masa discuțiilor Oh, DA!, dar partea bună e că dacă o pornești, nu se mai oprește. Am vorbit despre tot și despre toate, dar mai ales despre ce mă interesa pe mine, proiectul Fosta Fabrica Grivița, unde dezvoltatorul lituanian Hanner face o investiție de... foarte multe milioane de euro, ca să redea orașului patru monumente interbelice, cu încărcătură istorică mare. 

 

 

Fosta Fabrica Grivița e un proiect de dezvoltare imobiliară, de gentrificare (ca la New York sau Londra) a unei zone destul de mohorâte din București și mă interesa subiectul dintr-o curiozitate personală, pentru că știam că au fost implicați oameni faini în dezvoltarea conceptului, de la arhitectul Bogdan Babici și echipa sa, până la artistul Cătălin Năstăsoiu pentru crearea inițială a conceptului de branding, și știam că la un moment dat totul s-a împotmolit în... avize. Mă interesa să aflu cât e zvon și cât e adevăr și interviul acesta a fost și o confirmare a onestității unei femei care știe să se lupte și a cărei ambiție proverbială se simte în fiecare propoziție. 

 

Photo by Vlad Pătru

 

 

Sper să aveți timp să o ascultați, pe parcursul interviului am încercat să inserăm și niște imagini care să ilustreze conceptul unic de locuire pe care Fosta Fabrica Grivița îl promovează, dar și dacă le ratați pentru că sunteți la volan (unde se pare că e timpul cel mai potrivit pentru a asculta astfel de interviuri), puteți căuta imaginile online. 

 

Aș mai adăuga faptul că nu este un material de promovare plătit, este un proiect de interes public pe care îl consider important pentru bucureștenii care stau în zonă sau pentru cei care își doresc să se mute în zona Basarab/Grivița. Este, de altfel, și un bun preview pentru cei care intenționeză și se ambiționează să restaureze monumente. Și o fac cinstit și cu pasiunea că ceea ce rămâne în urma lor este doar contribuția la umanitate. 

 

 

Nu aveți un cont? Nu vă faceți griji!
Puteți crea unul în pasul următor.

Continua

Se pare că a apărut o eroare.
Încercați din nou mai târziu!

Pasul anterior