Introduceti termenul dorit si apasati Enter pentru a cauta!

Lumea privită cu umor, de sus în jos

Lumea privită cu umor, de sus în jos

Carsten Höller este un artist belgian contemporan, al cărui concept de artă modernă este o experiență vizuală pe cât de jucăușă pe atât de profundă.

 

Portofoliul lui notabil include o serie de sculpturi contemporane inedite, precum ciupercile magice (agaricus sau din familia amanitelor) sau construcțiile din plută ramforsate cu tuburi de metal.

 

Însă formarea sa de bază ca om de știință este elementul care l-a impins pe Holler să ne inducă arta din perspectiva preocupărilor sale primare – perceptia umană si explorarea sinelui.

 

Astfel, în proiectele sale interactionează des cu spectatorii, urmărindu-le mereu comportamentul, percepția si logica. Muzeele și galeriile devin, așadar, locuri experimentale, ce oferă spațiu și timp pentru a încerca senzații inedite, iar ”materialul de lucru” interactiv devine parte a unui laborator zglobiu înțesat de carusele, tobogane, ochelari cu susul în jos, culturi de ciuperci magice atârnate de tavan, efecte halucinogenice, umor negru –  toate compuse pentru a stârni reacții senzoriale pure.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Carsten Höller. Courtesy Gagosian Gallery

 

 

 

 

© Photo credit: ILobboyou

Nu aveți un cont? Nu vă faceți griji!
Puteți crea unul în pasul următor.

Continua

Se pare că a apărut o eroare.
Încercați din nou mai târziu!

Pasul anterior