Introduceti termenul dorit si apasati Enter pentru a cauta!

O surpriză frumoasă pentru cine iubește cinematograful italian

O surpriză frumoasă pentru cine iubește cinematograful italian

Avem pentru cinefili o veste emoționantă: o platformă culturală de filme, care oferă publicului o serie de 15 documentare în care sunt surprinse scene, din spatele camerelor, situații diverse din timpul filmărilor la celebre producții italienești, create în ultimii 70 de ani. Printre protagoniști îi întâlnim pe Luchino Visconti, Lina Wertmüller, Alida Valli, Dante Ferretti, Nino Rota, Federico Fellini și mulți alții.

RECOMANDARE DE ANA POPP

 

Citizen Rosi by Didi Gnocchi and Carolina Rosi (Italy, 2019, 130’) 

 

Proiectul este dezvoltat și produs de o platformă, Audiovisiva, care a adunat cele mai bune documentare din cultura italiană. Colecția de filme este gratuită începând cu 14 iunie și până pe 25 iulie 2021, prin intermediul a 82 de canale ale instituțiilor culturale italiene, dar și pe siteuri precum  www.audiovisiva.org  sau https://italiana.esteri.it, cu opțiunea de subtritare în engleză, franceză, spaniolă.

 

Dietro gli occhiali bianchi by Valerio Ruiz (Italy, 2015,104’

 

Această colecție de filme dezvăluie o serie de vedete ale vremii lor, dar și anonimii din spatele camerelor, datorită cărora anumite producții ar fi arătat complet diferit dacă nu ar fi existat aportul lor. Cele 15 documentare includ poveștile unor profesioniști precum scenografi sau regizori câștigători de Oscar, dar și profesioniști precum secretari de platou, asistenți și artiști care și-au dedicat viața celei de-a șaptea arte. Vom putea asista la discuțiile intime dintre realizatorii de miraje, vom retrăi emoțiile unei epoci unde arta de a crea un film era printre cele mai înălțătoare meserii existente. Îl vom vedea pe Silvano Campeggi, care a zburat la Los Angeles doar pentru a o descrie pe Marilyn Monroe.

 

 The Hidden Angels of Luchino Visconti, Silvia Giulietti (Italy, 2007, 54'). Foto: Mario Tursi © Archivio Enrico Appetito

 

Vom intra în lumea lui Ennio Morricone care în doar câteva ore a înregistrat balada Here's to You, un cântec care a devenit manifestul unei generații întregi! Ne vom autoinvita în viața de zi cu zi a lui Federico Fellini și a prieteniei sale intense cu Ennio Flaiano sau îl vom întâni pe Piero Tosi, costumierul care a îmbrăcat toate divele perioadei, de la Claudia Cardinale la Silvana Mangano.

Vom descoperi umorul lui Carlo Di Palma, una dintre cele mai prestigioase figuri cinematografice ale tuturor timpurilor și vom asista la războiul mut dintre trioul celebru Roberto Rossellini și iubitele sale, Anna Magnani și Ingrid Bergman.

 

Handmade Cinema by Guido Torlonia (Italy, 2012, 52’)

 

Cele 15 filme sunt:

Alida by Mimmo Verdesca, 2020

Handmade Cinema by Guido Torlonia, 2012

The Hidden Angels of Luchino Visconti by Silvia Giulietti, 2007

Water and Sugar: Carlo Di Palma, the Colours of Life by Fariborz Kamkari, 2016

Behind the White Glasses by Valerio Ruiz, 2015

Citizen Rosi by Didi Gnocchi and Carolina Rosi, 2019

The Legal Death: Giuliano Montaldo talks about the genesis of the film Sacco and Vanzetti by Silvia Giulietti and Giotto Barbieri, 2018

Panaria’s Boys by Nello Correale, 2004

L'ultimo Gattopardo. Ritratto di Goffredo Lombardo by Giuseppe Tornatore, 2010

Segretarie. Una vita per il cinema by Raffaele Rago and Daniela Masciale, 2019

Flaiano: il meglio è passato by Giancarlo Rolandi and Steve Della Casa, 2010

Un amico magico. Il maestro Nino Rota by Mario Monicelli, 1994

Dante Ferretti: Production Designer by Gianfranco Giagni, 2010

 L’abito e il volto. Incontro con Piero Tosi by Francesco Costabile, 2008

As Time Goes by. L’uomo che disegnava sogni by Simone Aleandri, 2018

 

Colecția intitulată "Oltre lo schermo" a fost posibilă datoriă: Istituto Luce Cinecittà, Titanus, Enormous Films, Acek, 3D Produzioni, iFrame, Tipota Movie Company, World Video Production, Baires Produzioni, CSC Production. Information Audiovisiva: Email: projects@audiovisiva.org Social media: IG @audiovisiva_ | LinkedIn @audiovisiva Audiovisiva Fare Cinema | italiana portal http://italiana.esteri.it Social media: Instagram @italymfa | Facebook @italyMFA.it | Twitter @italyMFA italiana

Nu aveți un cont? Nu vă faceți griji!
Puteți crea unul în pasul următor.

Continua

Se pare că a apărut o eroare.
Încercați din nou mai târziu!

Pasul anterior