Introduceti termenul dorit si apasati Enter pentru a cauta!

Podul Rialto din Venetia a fost inaugurat dupa doi ani de la restaurare, in compania lui Andrea Bocelli

Podul Rialto din Venetia a fost inaugurat dupa doi ani de la restaurare, in compania lui Andrea Bocelli

Dacă încă sunteți în Italia, cu ocazia Târgului Internațional de Mobilă de la Milano, nu trebuie să ratați o vizită în Veneţia, pentru a admira celebrul Pod Rialto, a cărui restaurare a fost, în sfârșit, celebrată!

 

La inaugurare, tenorul Andrea Bocelli a cântat celebra arie a lui Puccini ''Nessun Dorma’’, iar pe fundal asistăm la celebrarea Festivalului de Film de la Veneția, dar și a anului aniversării a 1.600 de ani a orașului.

 

 

Compania de modă Diesel a investit cinci milioane de euro în restaurarea Podului Rialto, din Veneția, restaurare ce a început în anul 2014, cu o echipă de peste 130 de profesioniști și muncitori în construcții care au luat parte la lucrări. Compania de modă a semnat acordul de sponsorizare cu orașul Veneția în 2012 și lucrările au fost finalizate complet până la sfârșitul anului 2019. Cu toate acestea, din cauza pandemiei, ceremonia oficială de prezentare a podului restaurat a fost amânată de două ori, până acum.

 

Foto: (c) Manuel Silvestri/REUTERS

 

Podul Rialto este una dintre cele mai renumite structuri din Veneția; cu trei culoare pietonale şi o deschidere de 6,5 metri înălţime, este cel mai vechi pod care traversează în prezent Marele Canal, conectând cartierul San Marco de Rialto, centrul comercial al oraşului în care se află şi celebra piaţă Rialto.

 

Foto: (c) Manuel Silvestri/REUTERS

 

În locul său, încă din secolul al XIII-lea se afla un pod din lemn care a putrezit și a luat foc de mai multe ori înainte ca guvernul orașului să decidă să construiască un pod de piatră la începutul secolului al XVI-lea. Podul peste Canalul Mare a fost construit între 1588 și 1591 de către Doge Paquale Cicogna, sub conducerea lui Antonio da Ponte.

 

În ultimii ani, trebuie să apreciem și  chiar să subliniem faptul că brandurile de lux din Italia au participat, de asemenea, și la renovarea altor clădiri și structuri monumentale extrem de importante: compania italiană de modă Fendi a restaurat Fântâna Trevi, Bulgari Jewelry a finanțat renovarea Treptelor Spaniole și Tod's Bags a efectuat o renovare a Colosseumului, investind 25 de milioane de euro.

Nu aveți un cont? Nu vă faceți griji!
Puteți crea unul în pasul următor.

Continua

Se pare că a apărut o eroare.
Încercați din nou mai târziu!

Pasul anterior