Introduceti termenul dorit si apasati Enter pentru a cauta!

Un farmhouse lângă București

Un farmhouse lângă București

Pe Vanessa Gal am cunoscut-o pe vremea când era economistă de profesie, cu 11 ani de experiență în corporații. Am remarcat-o pe final de curs și i-am spus că o să fie un designer foarte bun! De curând, un furnizor, pe care i l-am recomandat, mi-a trimis câteva poze de la primul ei proiect și am căutat-o repede în agenda în care îmi notez sutele de nume ale cursanților, cu adresele lor de e-mail, ca să îmi amintesc ce impresie mi-a lăsat. La Vanessa numele era încercuit de mai multe ori și avea adăugate și câteva steluțe. 

Interviu de Ileana Răducanu

Foto: Wanda Ciocoiu

 

 

Pasiunea Vanessei GAL pentru designul de interior a făcut-o să se specializeze în acest domeniu și să creeze concepte impecabile.Iar faptul ca poate crea și implementa ideile sale într-un spațiu pe care clienții să-l iubească și în care să se simtă ca acasă, o motivează și o face să treacă ușor din proiect în proiect!

 

 

 

Care a fost brieful clienților?

Casa se află la marginea Bucureștiului, unde proprietarii se vor retrage în fiecare weekend, pentru a se relaxa și odihni. Ei și-au dorit un cămin confortabil, în stilul “modern farmhouse”, care să le reamintească de designul clasic american, cu accente contemporane. Fiind pasionați de gastronomie, bucătaria a fost un punct de mare interes pentru clienți, de aceea am ales produse profesionale, care să le poată susține pasiunea la cel mai înalt nivel.

 

 

Ce te-a inspirat pentru crearea conceptului?

Mă inspir în primul rând stând de vorbă cu clienții, apoi încep să fac documentare și să adun imagini de peste tot. După ce creionez conceptul, fac selecție la selecție, așa cum te-am auzit pe tine spunând de nenumărate ori și iată că mi-am însușit expresia!

 

 

Care a fost cea mai mare provocare?

Să mă asigur că toți specialiștii implicați în amenajare cunosc detaliile, nevoile și cerințele clienților. Punerea conceptului în practică și coordonarea etapelor de construcție și finisare poate fi copleșitoare uneori, însă totul se poate coordona cu o bună comunicare în echipă.

 

 

Sunt aspecte din procesul de amenajare la care nu ai compromite niciodată?

Între concept și implementare vor fi mereu mici diferențe create de posibilitațile tehnice, disponibilitatea produselor sau alți factori externi, de aceea un designer trebuie să fie pregătit să facă și anumite compromisuri. Printre aspectele la care nu aș putea să fac compromisuri în amenajarea unei locuințe se numără calitatea, sustenabilitatea și funcționalitatea.

Indiferent de provocările întâmpinate, consider că este foarte important ca spațiul creat pentru client să fie personalizat, să îi servească nevoilor zilnice și ca finisajele și produsele de mobilier să aibă o durată lungă de viață.

 

 

Ai fost la primul tău proiect cu implementare.  Ce ai învățat din această experiență?

Am învățat cât de important este să folosești specialiști, oameni cu experiență care să poată transforma ideile în realitate, iar calitatea lucrărilor să fie garantată.

 

 

 

Cine au fost furnizorii de care ai fost foarte mulțumită?

Mi-a făcut o mare plăcere să cunosc și să leg prietenii cu unii dintre cei mai buni furnizori din branșă. Sper să am ocazia sa colaborez și în proiectele viitoare cu Marius Raica (Selva Floors), Mihnea Gheorghiu (WoodYO – Creative Wood Engineering), Ștefan Radu (Nova Grup Costimpex). O mulțumire și fotografului de interior, Wanda Ciocoiu, care a surprins minunatele imagini din această casă.

 

 

Care este cel mai frumos compliment pe care l-ai primit de la cei care au văzut ce poți crea?

Am primit multe aprecieri de la cei care au vizitat casa în decursul amenajării, însă cel mai bun compliment consider că au fost cererile de colaborare primite în urma vizionării. A mai fost un comentariu pe care l-am luat ca pe un compliment, de la o fostă colegă de grupă care m-a întrebat după ce am postat fotografiile pe grupul nostru privat din Facebook, dacă imaginile sunt rendere.

În cât timp ai terminat amenajarea?

A durat cam cinci luni, pornind de “la gri”, cu etapa finisajelor.

 

 

Care este stilul de amenajare pe care îl abordezi  în următorul proiect?

O să mă joc cu stilul scandinav, care este cel mai potrivit pentru clientul meu.

 

 

Ce tips-uri ai pentru cineva care are o casă la roșu?

Cel mai important sfat, cu care ar trebui să începem toți, când începem o amenajre, este să încercăm să aflăm ceea ce ne place cu adevărat. Astfel, vom fi protejați de riscul de a alege un „trend”, care până terminăm amenajarea se poate demoda... Vom fi scutiți astfel de neplăcerea de a fi nemulțumiți pe viitor cu alegerile facute.

 

Unde te găsim?

Pe pagina Vanessa Gal Design Studio (Facebook și Instagram). 

 

Nu aveți un cont? Nu vă faceți griji!
Puteți crea unul în pasul următor.

Continua

Se pare că a apărut o eroare.
Încercați din nou mai târziu!

Pasul anterior